16 daagse rondreis Suriname

12 september 2020 t/m 27 september 2020

Suriname, een smeltkroes van culturen! De koloniale gebouwen in de hoofdstad Paramaribo vormen één groot openluchtmuseum, waarin veel Nederlandse geschiedenis verborgen zit. Wandel over een van de vele plantages, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Maak schitterende tochten over het water met traditionele boten. Een bijzondere manier om het lokale leven te aanschouwen en dé manier om dolfijnen, brulapen en kaaimannen te spotten. Maak kennis met indianengemeenschappen en geniet van de totale stilte en de prachtige sterrenhemel in het Amazone regenwoud. Laat u verrassen door dit stukje Holland in de tropen.

De prijs per persoon bedraagt: € 2.455,00

16-daagse rondreis Suriname

De prijs per persoon bedraagt: € 2.455,00Boek nu

Dag 1 Amsterdam-Paramaribo

Vlucht van Amsterdam naar Paramaribo, na aankomst transfer naar het hotel in de stad voor uw eerste twee overnachtingen.

Dag 2 Paramaribo, vrije dag

Een vrije dag in Paramaribo. Maak een wandeling in de Palmentuin of langs de waterkant met prachtige koloniale houten gebouwen. Probeer de lekkernijen op de lokale markt of besteed u de dag heerlijk aan het zwembad

Dag 3 Paramaribo-Fort Nieuw Amsterdam-Frederiksdorp

We maken kennis met suiker, koffie en citrus plantages buiten de stad. Per traditionele tentboot steken we de Suriname rivier over naar het Commewijne district, één van de oudste plantages van Suriname. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan. We bezoeken Fort Nieuw Amsterdam, een voormalig Nederlands fort uit 1734 strategisch gelegen aan de rivier. Tegenwoordig is het terrein een openluchtmuseum waar diverse monumenten worden tentoongesteld. We eindigen de dag in Frederiksdorp waar we twee nachten verblijven in een voormalig plantagehuis gerenoveerd tot hotel.

Dag 4 Frederiksdorp-plantage Rust en Werk-Frederiksdorp

We maken een uitstapje per boot naar plantage Rust en Werk. Deze oude koffieplantage is gelegen aan de Commewijne rivier en aangelegd 1750. Tegenwoordig doet de plantage dienst als landbouw –en veeteeltbedrijf en garnalenkwekerij. Na een javaanse lunch wandelen we met de gids over de plantage en ervaren we hoe men hier leeft en werkt. In de namiddag varen we terug, met wat geluk duiken er onderweg spelende dolfijnen op.

Dag 5 Frederiksdorp-Galibi

Vandaag reist u voor 2 dagen naar Galibi. We reizen per bus oostwaarts door de disticten Commewijne en Marrowijne naar de grensplaats Albina. Vanaf hier varen we in een typische Indiaanse boot een zogenaamde piaka, door naar Galibi.

Tussen februari en augustus komen in Galibi 's werelds grootste zeeschildpadden aan het strand om hun eieren te komen leggen. In die periode varen we 's nachts naar de legplekken. Buiten het legseizoen maken we een wandeling in het jungletrail park en ontmoeten we de lokale bevolking die een cultureel optreden voor ons gaan geven.

De inheemse stammen van Galibi behoren tot een stam van de Caraïben die in vroegere jaren de Arrowakken, een andere inheemse groep, landinwaarts verdreven hebben. Natuurlijk kunt u ook relaxen op het strand.

Dag 6 Galibi - Paramaribo

Vandaag gaat u terug naar het hotel in Paramaribo. Onderweg brengen we een bezoek aan het plaatsje St. Laurent, gelegen in het buurland Frans-Guyana (dit bezoek kan ook op dag 5 plaatsvinden). Hier kunt u de beruchte gevangenis bezoeken waar Papillon gevangen zat. De gevangenis is verbouwd als museum en een gids kan u alles vertellen over de barre omstandigheden van de gedetineerde.

Dag 7 . Paramaribo

Een vrije dag in Paramaribo, gaat u alvast zelf de stad verkennen, of ontspant u liever bij het hotel?

Dag 8 Paramaribo-district Saramacca-Bigi Pan

Vandaag gaat de reis verder naar het westen, een tocht door verrassend wisselende landschappen. De eerste stop is in Groningen, in het district Saramacca. Deze gemoedelijke plaats werd ca. 150 jaar geleden opgezet voor Nederlandse emigranten. Aan de overzijde van de Coppename rivier bevindt u zich tussen de kleurrijke houten huizen en hoge palmbomen van Coronie. Hier waren het vooral de Engelsen en Schotten die de eerste plantages aanlegden. Het laatste district is Nickerie met uitgestrekte rijstvelden en de plaats Wageningen, eens het centrum van de Surinaamse rijstteelt. Bijzonder is het standbeeld van de slavin Alida. De overnachting is in Bigi Pan, in een uniek verblijf op drijvende lodges. Bigi Pan staat bekend om haar indrukwekkende natuurgebied met al haar flora een fauna. Tevens is het een geweldig vogelparadijs. Spot u vanuit uw drijvende lodge de prachtige rode ibis? Na de zonsondergang maakt u een geweldige vaartocht over het imposante Bigi Pan meer en geniet u van de prachtige omgeving.

Dag 9 Bigi Pan-Paramaribo

Een mooie dag voor de boeg met het bezoek aan het natuurreservaat Bigi Pan. Dit beschermde gebied is een typisch ‘wetland’ landschap met kreken, mangroves en moerassen. Het biedt de ideale broedplaats voor vele vogelsoorten waaronder de rode ibis en de witter reiger. Per boot verkennen we het unieke gebied waarbij we onderweg proberen zeldzame vogels, kaaimannen en miereneters te spotten. We eindigen de dag in Paramaribo waar we een nacht verblijven.

Dag 10 Paramaribo, stadswandeling

Op verkenning in het kleurrijke Paramaribo. De reisleider neemt ons mee naar de mooiste plekjes van de stad. We bekijken o.a. de houten kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en Fort Zeelandia. We slenteren over de lokale markt en zien prachtige koloniale gebouwen. Niet voor niets staat het grootste gedeelte van de stad vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst!

Dag 11 Paramaribo-Jodensavanne-Rodi Doti

Op de weg naar Redi Doti maken we een stop bij de Joden Savanne. Deze historische plaats is genoemd naar de Joden die de inquisitie in Europa rond 1650 ontvluchtten en zich hier vestigden. In de 17e eeuw telde de gemeenschap bijna 600 leden, tientallen plantages en duizenden slaven. De ruïnes van de oudste Joodse synagoge op het Amerikaans continent, zijn nog steeds zichtbaar net als de begraafplaats. Er is ook een klein museum en medicinale bron. Vlak achter de Jodensavanne ligt het historische Cordonpad. We wandelen een stukje over dit langste pad van Zuid-Amerika, terwijl de gids verteld over het roerige verleden van dit pad. Voordat we in Redi Doti aankomen brengen we nog een bezoek aan een lokale indianengemeenschap. De komende nacht verblijven we in Redi Doti.

Dag 12 Redi Doti-Anaula

Vanuit het vriendelijke dorp Redi Doti vertrekken we naar het Boven Surinamerivier, één van de hoogtepunten van de reis. Het gebied staat bekend om de spannende stroomversnellingen, mooie natuur en de indianencultuur. Per bus en korjaal komen we aan in Anaula, waar we twee nachten verblijven. Naast het resort ligt de Ferulassi waterval en stroomversnelling, waar we gelijk een kijkje gaan nemen. In de avond verteld de gids ons alles over de Saramaccaanse cultuur en de omgeving, waarna we ons opmaken voor een zoektocht naar kaaimannen. Geniet ondertussen van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud.

Dag 13 Nieuw Aurora

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het traditionele dorp Nieuw Aurora. Tijdens een wandeling maken we kennis met de lokale bevolking en hun cultuur en tradities. Vervolgens maken we een boswandeling, waarbij we uitleg krijgen over de flora en fauna van dit gebied. In de avond bereiden we ons voor op een cultureel dansoptreden van de lokale bevolking.

Dag 14 Anaula-Paramaribo

Na een vrije ochtend verlaten we het Sipaliwini gebied en varen we terug naar Paramaribo, waar we de komende nacht verblijven.

Dag 15 Paramaribo-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Paramaribo voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 16 Amsterdam

Na een heerlijke rondreis komt u aan in Nederland.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Tijdens de reis verblijven wij in de volgende hotels/lodges.

Hotel Eco Torarica *** - Paramaribo

Hotel Eco Torarica in Paramaribo is gelegen aan de Suriname rivier, op ca. 10 minuten lopen van het centrum en midden in een zeer levendige wijk met diverse gezellige restaurants, bars, terrassen met livemuziek en winkels. Het comfortabele hotel met een fraaie historische uitstraling is deels ondergebracht in een gerenoveerd plantagehuis. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, internetfaciliteiten, zwembad, winkeltje, restaurant en snackbar. Uw kamer is voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkastje en badkamer met douche, toilet en föhn. Klein balkon of terras. Koffiezet- en strijkfaciliteiten op aanvraag.

Plantagehotel – Frederiksdorp

Het plantagehotel is een uniek hotel, gelegen in een gerestaureerde plantagewoning. Het is schitterend gelegen op een oude koffieplantage in het Commewijnegebied. Het hotel is alleen per boot bereikbaar en beschikt over een eigen steiger. In het dorp is een klein restaurant te vinden. Uw ruime kamer beschikt over bed en televisie er is gezamenlijk gebruik maken van een douche en toilet.

Akida Lodge – Bigi Pan

Akira Lodge is gelegen in Bigi Pan wat een groot natuurgebied is in het westen van Suriname. Dit gebied staat bekend om haar flora en fauna, maar ook is het een prachtig vogelparadijs. Spot u allé vogelsoorten? Akira Lodge is een uniek verblijf, gezien haar vrijstaande overwater lodges. Alle lodges zijn gebouwd op het meer en bieden u een fantastische zonsopkomst en ondergang. Een geweldig uitzicht! Akira Lodge beschikt over een restaurant & lobby. De lodges zijn voozien van een balkon, elektriciteit en een eigen badkamer met douche of bad en toilet.

Redi Doti Lodge – Redi Doti

De eenvoudige lodge is gelegen in het dorpje Redi Doti direct aan de Suriname-rivier. Uw kamer beschikt over eigen douche met warm water en toilet.

Anaula Nature Resort *** - Anaula

Het Anaula Nature Resort is schitterend gelegen in het Amazone regenwoud. Het resort is gevestigd op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling aan de voet van de Feruslassi watervallen. Het resort beschikt over een speeltuin, hangmattenkamp, lounge, conferentiezaal, restaurant met cocktailbar en een zwembad. Uw vrijstaande lodge biedt een prachtig uitzicht over de rivier en beschikt over eigen santiaire voorzieningen en bedden met klamboe. Er is alleen koud water beschikbaar.

Myrysji Lodge – Galbi

De Myrysji lodge is gelegen aan het strand van de Marowijne rivier. Er zijn strandbedjes en een klein restaurant. De lodge is zeer eenvoudig en voor u uitgekozen vanwege de unieke locatie. De kamers beschikken over een muskietennet boven de eenvoudige bedden. Een aantal kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet, andere zijn zonder sanitair met gedeelde badkamer op de gang. Er is geen warm water en er zijn beperkte elektrische voorzieningen.

De prijs per persoon bedraagt: € 2.455,00

Inbegrepen:

 • retourvlucht Amsterdam-Paramaribo in Economy Class v.v. met TUI fly
 • luchthavenbelastingen
 • 1 stuk handbagage van max. 10 kg
 • ruimbagage á 20 kilo per persoon
 • transfers en rondreis per comfortabele bus en traditionele boten
 • 14 nachten verblijf in de genoemde hotels en eenvoudige lodges
 • 14 x ontbijt, 6 x lunch (dag 5, 9 en 11 t/m 14) en 4 x diner (dag 8, 11 t/m 13)
 • Nederlands/Surinaamssprekende reisleiding
 • Stadswandeling en vrije tijd in Paramaribo
 • Bezoek aan de Commewijneplantages met o.a. Fort Nieuw Amsterdam
 • Excursie naar het natuurreservaat Bigi Pan
 • Bezoek aan het Paragebied met excursie naar de Joden Savanne en Inheemse dorpen
 • Overnachtingen en uitgebreide kennismakingen met de traditionele dorpen en de cultuur van de Marrons
 • Boottocht op zoek naar kaaimannen
 • Entreegelden

Niet inbegrepen:

 • niet genoemde maaltijden en drankjes
 • optionele excursies
 • visum (toeristenkaart), ca. € 35,00 per persoon.
 • fooien en koffergelden
 • toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • reis- en annuleringsverzekering

Deel dit met anderen

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

image001

image002

image003

image004

image005

image006

image007

image008

image009

image010

image011

image012

image013

image014

image015

image016

image017

image018

image019

image020

image021

image022

image023

image024

image025

image026

image027

image028

image029

image030

image031

image032

image033

image034

image035

image036

image037

image038

image039

image040

image041

image042

image043

image044

image045

image046

image047

image048

image049

image050

image051

image052

image053

image054

image055